Hvordan Virker En Kaffemaskine?

D. 14.01.2020
Image:

Som to tunge papkasser slæber du fødderne hen ad gulvet fra soveværelset og ud i køkkenet, hvor lyset fra loftslampen rammer dig som en hær af paparazzi-fotografer og får dine øjenlåg til at klappe så hårdt sammen, at braget gør dig endeligt helt vågen.

Du fortsætter videre til rummets kronjuvel, kaffemaskinen, som du præparerer og starter, hvorefter du i stilhed lytter til maskineriet og indånder de aromatiske dampe. Kaffen er ved at være klar, da tanken pludselig slår dig: hvordan virker en kaffemaskine?

Der kan være stor forskel på kaffemaskiner, da der er mange forskellige mærker og modeller.

Hvordan virker en kaffemaskine? Vandet opvarmes via varmelegemet i din kaffemaskine, hvilket får trykket og dermed vandet til at stige, så det presses op via stigerøret. Herfra bliver vandet så presset igennem udløbstuden og ned til de malede kaffebønner og videre gennem kaffefilteret og ender i kaffekanden.

Kaffemaskiner virker selvfølgelig forskelligt, men den ovenstående beskrivelse, giver dig et klar, generisk svar på, hvordan kaffemaskiner virker.

En god kop kaffe

Det er vigtigt, at en kaffemaskine virker ordentligt, så du altid kan få en god kop kaffe. Der er dog også mange andre faktorer, som spiller ind, og du kan læse om flere af dem i vores andre kaffe-artikler.

Gå på opdagelse i disse:

Tak til Curvii

Til denne artikel har vi fået hjælp og støtte af webshoppen Curvii, der sælger lækkert modetøj til kurvede kvinder. I skal have rigtig mange tak for støtten! Hos Curvii kan du bl.a. købe tøj fra mærket Persona by Marina Rinaldi.

Relaterede indlæg
Efterhånden findes der en del modeller af den kendte moccamaster. I det følgende får du en…
Står du og har et par grå bukser, men du kan ikke rigtig finde ud af hvad der passer bedst…
Det er altid dejligt at kunne koge sine æg, men der findes et utal af forskellige æggekoge…
I Danmark er vi både kendte og anerkendte for vores møbeldesign, der i mange år har vagt s…
Det har aldrig været lettere at koge æg, så de får den rette konsistent, end det er nu - e…
Der er stor forskel på prisen, når det kommer til kaffekværne, men hvor stor er forskellen…
Hos HelpNet giver vi dig nemt og hurtigt svaret. Har du ikke hørt om, hvad et par chinos e…