Hvor Meget Kaffe Skal Der I En Kaffemaskine?

D. 14.01.2020
Image: Canva.com

Vi hjælper dig med et hurtigt svar på, hvor meget du skal doserer, når du laver kaffe/filterkaffe på en kaffemaskine.

Hvor meget kaffe skal der i en kaffemaskine? I en filter kaffemaskine anbefaler vi, at man bruger 8 gram kaffepulver pr. Kop. En kop på en kaffemaskine svarer til, at 1.5 deciliter. Hvis du laver 8 kopper(12 dl. Vand eller en kande) skal du cirka bruge 64 g. Kaffepulver.

Bruger du en moccamaster måleske til 12 g bruger nogle en ske pr. kop. Vi anbefaler halvanden ske pr. Kop, men det kommer helt an på, hvor stærk man vil have sin kaffe.

En gammel tommelfingerregel, når man doserer sit kaffepulver er, at der skal en skefuld mere i, end der skal kopper i. Man kan se, hvor mange kopper man fylder i på vandbeholderen, hvor 8 kopper ofte svarer til en kande.

Husk der er forskellige størrelser på måleskeer. Hvis du kan ramme et sted mellem 7-9 gram kaffepulver pr. Deciliter, så går du i hvert fald ikke helt gal i byen.

Det er meget individuelt, hvordan man vælger at brygge sin kaffe. Hvis man er meget rutineret og ikke er så sippet med kvaliteten, kan man også tage den på øjemål. Dette anbefales dog ikke, hvis man er nybegynder eller en feinschmecker.

Papirfilter i høj kvalitet anbefales, og selvom mange tror, at det brune kaffefilter er bedst, er der flere der argumenterer for, at hvide/blegede kaffefilter er bedst. Nogle går så langt, at de skylder deres kaffefilter i kogende vand for at fjerne opløselige forurenings i kaffefilteret.

Dette er ofte kun kaffeentusiaster med god tid, der gør brug af dette trick.

Husk altid at brug en god og frisk kvalitetskaffe!

Tak til avXperten

Vi vil gerne sende et stort tak til avXperten, der via støtte har gjort denne artikel mulig. AvXperten har et kæmpe udvalg af elektroniske komponenter, hvor du blandt andet kan finde kabler fra HDMI, DisplayPort, USB, DVI og mange flere!

Relaterede indlæg
Efterhånden findes der en del modeller af den kendte moccamaster. I det følgende får du en…
Står du og har et par grå bukser, men du kan ikke rigtig finde ud af hvad der passer bedst…
Det er altid dejligt at kunne koge sine æg, men der findes et utal af forskellige æggekoge…
I Danmark er vi både kendte og anerkendte for vores møbeldesign, der i mange år har vagt s…
Det har aldrig været lettere at koge æg, så de får den rette konsistent, end det er nu - e…
Der er stor forskel på prisen, når det kommer til kaffekværne, men hvor stor er forskellen…
Hos HelpNet giver vi dig nemt og hurtigt svaret. Har du ikke hørt om, hvad et par chinos e…