Hvordan Designer Man Smykker?

D. 03.06.2020
Image: Canva.com

Vi har tidligere skrevet en artikel om, hvordan man laver sin egne smykker. Design er hele processen bag at udvikle sine egne smykker, og design er derfor hele udformningen fra idé til handling. 

Hvordan designer man så smykker? Du skal først have en idé om, hvordan du vil designe dine smykker. Herefter skal du skaffe materiale, og derefter kan du gå i gang med at producere dine egne smykker. Smykker kan laves ud af alle mulige materialer fra træ, selv, guld, perler og sågar plastik.

Kun fantasien sætter grænser, når du skal designe dine egne smykker. Det kræver dog en vis portion færdigheder indenfor håndarbejde, hvis du skal designe flotte smykker, men det har altså også en del charme, hvis man gør det selv. 

Du kan også få designet personlige smykker hos flere forhandlere. Danmark har nogle af verdens bedste designere, når det kommer til smykker, men hvis du vil sætte dine egne idéer på et smykke, så kan du ofte få lov til dette ved en smykkeforhandler.

Har du lavet en skitse på, hvordan du godt kunne tænke dig, at dine smykker skulle se ud, kan det være, at du kan designe dine egne smykker hos en forhandler. Noget af det sværeste, når det kommer til at designe smykker, er nemlig håndarbejdet og håndteringen af materialer.

Mange har nemlig deres helt egen forestilling af, hvordan et smukt smykke skal se ud, og derfor er det bliver moderne, at man kan være med i idéfasen til design af sine egne smykker, og så få andre til at hjælpe med at udvikle dem.

Hvis du selv vil stå for det hele, så er de mest moderne smykker selv at lave disse:

  • Halskæder
  • Fingerringe
  • Øreringe
  • Armbånd

Ved at være kreativ, kan du sikkert lave alle disse smykker derhjemme, men har du en drøm om at designe dine egne smykker, så kan det være, at du overvejer en uddannelse i, hvordan man laver sine egne smykker. Der er en professionsbacheloruddannelse, der hedder: Smykker, teknologi og business.

Det er en kunst at designe et smykke, og derfor har vi heller ikke den komplette opskrift her på HelpNet. En ting vi er sikre på er dog, hvordan man bruger en riskoger. Det kan du læse mere om her: Hvordan Bruger Man En Riskoger?

Tak for støtten

Vi vil gerne sende en hilsen til Perlen Odense, der via støtte har gjort udarbejdelsen af denne artikel til en virkelighed. 

Perlen Odense har deres eget smykkeværksted, hvor du kan få selv kan designe dit personlige smykke.

Du kan også få repareret dine smykker eller indgraveret tekst, hvis du skal give et mere personligt smykke. Skal du give en konfirmations eller dåbsgave, er dagmarkors eksempelvis meget populært til dette. De har dog smykker i alle mulige former, farver og brands på deres webshop. 

Relaterede indlæg
Det er faktisk kun muligt at købe Camille Brinchs smykker på hendes hjemmeside. Hun har i…
Hvis du nogensinde har haft et rigtig guldsmykke, så har du måske lagt mærke til, at den h…
I dette indlæg får du en liste over verdens 7 dyreste smykker nogensinde. Disse smykker h…
Georg Jensen er et yderst velkendt brand fra Danmark, som har en utrolig lang historie. G…
Du kender det sikkert, dit favorit smykke som du bruger næsten hver dag er blevet rimelig …
Du ved helt sikkert hvad smykker er, men er måske i tvivl om hvad en person som fremstille…
Inden for smykkeverdenen findes der mange forskellige typer af smykker. De findes “rene” …