Hvad Betyder Nummeret I Smykker?

D. 19.10.2020
Image: Pixabay

Hvis du nogensinde har haft et rigtig guldsmykke, så har du måske lagt mærke til, at den har et nummer på bagsiden eller et andet sted, hvor man ikke lige lægger mærke til det. I så fald, så har du sikkert også gjort dig nogle tanker omkring, hvad det tal egentlig betyder.

Hvad betyder nummeret i smykker? I guldsmykker er nummeret et udtryk for, hvor mange karat guldsmykket. Karat er et udtryk for, hvor høj grad af renhed guldet er. Det reneste guld, som man kalder for finguld, er 24 karat. Herefter går det nedad i karat og renhed, hvilket også giver en tilsvarende lavere værdi.

I Danmark er det klart mest almindeligt at se ure i karat 8, 14 og 18. I andre lande bruger man også andre karater, eksempelvis karat 9, 10, 19, 20, 21 og 22. Dette er som sagt ikke udbredt i Danmark. Man kan dog stadig sagtens støde på det, da det står frit at bruge en hvilken som helst karat mellem 8 og 24, såfremt det er repræsentativt for guldets renhed.

Vidste du? Der er faktisk guld i havvand. Det er dog forsvindende lidt, så det kan ikke betale sig at udvinde det. Ud af et ton havvand får man cirka 0,1 milligram guld.

Relaterede indlæg
Det er faktisk kun muligt at købe Camille Brinchs smykker på hendes hjemmeside. Hun har i…
Vi har tidligere skrevet en artikel om, hvordan man laver sin egne smykker. Design er hele…
I dette indlæg får du en liste over verdens 7 dyreste smykker nogensinde. Disse smykker h…
Georg Jensen er et yderst velkendt brand fra Danmark, som har en utrolig lang historie. G…
Du kender det sikkert, dit favorit smykke som du bruger næsten hver dag er blevet rimelig …
Du ved helt sikkert hvad smykker er, men er måske i tvivl om hvad en person som fremstille…
Inden for smykkeverdenen findes der mange forskellige typer af smykker. De findes “rene” …