Hvad Er En Cardigan?

D. 14.01.2020
Image:

Hvis du Går og undrer dig over hvorfor man kalder nogle stykker tøj for en cardigan, når de egentlig bare ligner en fancy sweater, så har vi svaret til dig!

Hvad er en Cardigan? En cardigan er en form for blanding mellem en sweater og en skjorte. En cardigan kommer ofte med knapper og er strikket ligesom en sweater. Traditionelt var cardigans lavet af uld, men er i dag lavet af bomuld, syntetiske fibre eller en kombination.

Der er efterhånden meget der betegnes som værende en cardigan, og med modens fremgang bliver begrebet mere bredt.

Hvornår betegnes en trøje som en cardigan?

Helt konkret er kriterierne for en cardigan, at tøjet er en overdel som er strikket og er åben, eller med mulighed for at åbnes.

Begrebet er blevet meget bredt efterhånden, og der findes mange typer af cardigans

Her er nogle af de mest populære typer af cardigans:

  • Cardigan vest. En cardigan vest er helt simpelt en cardigan som ingen ærmer har, og bruges enten alene eller i kombination med andre stykker tøj.
  • Cardigan med hætte. Disse cardigans bruges i nogle tilfælde også som jakker. Cardigans i denne type har syet en hue på, på samme måde som normale hoodies.
  • Lynet Cardigan. Disse cardigans bruges ofte som jakker, især til mænd. De ligner de traditionelle cardigans, dog med en lynlås i stedet for knapper.
  • Tunica Cardigan. Disse cardigans ligner meget de traditionelle skjorte-lignende cardigans og kommer enten med eller uden knapper. Disse cardigans kan også være længere end de originale cardigans.
  • Åben Cardigan. En åben cardigan er en af de mest populære former for cardigans i moderne tider. Denne version har ingen form for lukning og er altid åben. Disse cardigans kan bruges til de fleste outfits, og fungerer som en lækker overdel til eksempelvis en t-shirt og et par jeans.
  • Lang Cardigan. Minder meget om en åben cardigan, dog meget længere. Disse cardigans kan ofte have samme længde som kjoler, og går ofte helt ned til læggen eller anklerne.
  • Cardigan med bælte. Cardigans med tilhørende bælte. Disse cardigans er meget moderne, da de har en god egenskab til at vise kroppens former frem da bæltet gør trøjen mere stram omkring især hofterne.
  • Beskåret Cardigan. En beskåret cardigan er meget kort, og er sjældent meget længere end lige under brystet. Disse cardigans bruges ofte sammen med kjoler, for at skabe et moderne look.

Tak til Bevco

Tak til Bevco for at støtte dette indlæg. Hos Bevco kan du finde diverse produkter indenfor både alkohol, sodavand og juice. Bevco har mange populære mærker som fx Belvedere og Grey Goose.

Relaterede indlæg
Hvis du er på udkig efter en butik, hvor du kan købe de flotte og meget populære bukser fr…
Længe siden du har købt bukser? De fleste af os shopper i dag online - også når der skal k…
T-shirts kan i dag købes i mange forskellige farver og former, men hvad er en t-shirt lave…
Der er mange fordele ved at bruge en vikle, både for moderen, eller hvem der nu bærer barn…
Hvis du er fantastisk god til at sy eller måske har hørt rigtig godt efter i folkeskolens …
Hvis du står i en situation hvor dine bukser pludselig er blevet for store, men ikke lige …
Det er ikke svært at stryge et par bukser, men har man ikke prøvet det før, så kan de være…