Hvad Er En T-shirt Lavet Af?

D. 06.07.2020
Image: Pixabay

T-shirts kan i dag købes i mange forskellige farver og former, men hvad er en t-shirt lavet af? Du kan i dag få t-shirts lavet af mange forskellige former for stof. 

Få her et overblik over de stoffer, som t-shirts oftest laves af.

Fra bomuld til alverdens stoffer

Glem alt om at en t-shirt blot er en hvid bomuldsbeklædningsgenstand til at have på under en skjorte eller trøje. T-shirts laves i dag i en lang række stoffer, som hver især har deres bestemte kendetegn og fordele og ulemper.

Oprindeligt var t-shirts lavet i bomuld, men de er siden lavet i polyester, hør, uld eller plantefibre. Du vil også støde på t-shirts lavet af kombinerede materialer. Det kan være t-shirts lavet af både bomuld og polyester. 

Bomuld er dog stadig det mest anvendte stof, når det gælder fabrikationen af t-shirts. Det vil derfor også typisk være de t-shirts, som de fleste stifter bekendtskab med, første gang de trækker en t-shirt over hovedet.

Sportstrøjer og fodbold t-shirts er til gengæld primært lavet af polyester, hvilket giver trøjerne et tyndere og mere glat look.  Indenfor sportens verden kan du også støde på t-shirts lavet af rayon eller lycra. Rayon minder om silke, som du selvfølgelig også kan få t-shirts i, selvom det hører til sjældenhederne.

Lycra er det, som vi også kender det fra Spandex, der giver en t-shirts en tætsiddende pasform. Det samme gør rayon, hvilket får de to stoffer til at adskille sig fra både polyester og bomuld.

I de seneste år er flere og flere t-shirts lavet af hør kommet på markedet. Hør giver lidt samme look som bomuld, men som regel er t-shirts lavet af hør tyndere end dem, som du får lavet af bomuld.

TAK PERLEN ODENSE

Vi vil gerne sende et stort tak til Perlen Odense, der via støtte har gjort denne artikel til en mulighed. Perlen Odense har en webshop, hvor man kan finde smukke smykker i alle mulige afskygninger. Leder du efter et ualmindeligt godt udvalg af smykker? Hos Perlen kan du finde gode brands som Julia Sandlau, Christina Watches, Sif Jakobs, Pernille Corydon og meget meget mere. Giv dem et visit næste gang, du skal handle smykker.

Relaterede indlæg
Hvis du er på udkig efter en butik, hvor du kan købe de flotte og meget populære bukser fr…
Længe siden du har købt bukser? De fleste af os shopper i dag online - også når der skal k…
Der er mange fordele ved at bruge en vikle, både for moderen, eller hvem der nu bærer barn…
Hvis du er fantastisk god til at sy eller måske har hørt rigtig godt efter i folkeskolens …
Hvis du står i en situation hvor dine bukser pludselig er blevet for store, men ikke lige …
Det er ikke svært at stryge et par bukser, men har man ikke prøvet det før, så kan de være…
Hvis du, som mange andre, går og undrer dig over hvorfor pokker man referer til bukser som…