Hvor Ligger Dronningens Smykker?

D. 14.01.2020
Image:

Hvis man vil se en af danmarks mest markant kulturskatte, altså de danske kronjuveler og kongekroner, så skal man faktisk ikke forbi Amalienborg. De ligger nemlig ikke i Dronningens bolig, men derimod i Rosenborg Slot’s kælder, der i flere hundrede år har fungeret som det danske Kongehus skattekammer.

Hvor ligger dronningens smykker? Dronningens smykker, heriblandt de danske kronjuveler og kongekroner, ligger i kælderen under Rosenborg Slot. Her finder du også andre af det danske kongehus’ kulturskatte, såsom tronstolene og de tre løver, der er af sølv i naturlig størrelse.

Hvis du virkelig vil have en kongelig oplevelse, så bør turen altså gå til Rosenborg Slot, der heldigvis ligger forholdsvist tæt på Amalienborg, nærmere bestemt på adressen Øster Voldgade 4A, København K.

Skatkammeret

Kongehusets to kongekroner og dronningekronen er sikkert og trygt opbevaret i kælderen. Men det er naturligvis ikke hvilken som helst kælder. Skatkammeret er beskyttet af metertykke mure og adskillige sikkerhedsforanstaltninger, der beskytter de dyrebare skatte.

Udover kronerne, så vil man i skatkammeret også finde et brilliantsæt, et rosenstensæt. Et rubinsæt og et smaragdsæt.

Dronnings kronjuveler blev først grundlagt ved Sophie Magdalenes testamente tilbage i 1746, hvor samlingen er blevet større ved hjælp af gaver fra kommende dronninger og prinsesser.

Da den sidste enevælde blev salvet i 1840, stod dronning Caroline Amalie for at sammensætte størstedelen af kronjuvelerne i de fire garniturer.

I skatkammeret kan man også se kronregalier, herilbandt et scepter, rigsæblet, kroningskården, en salvebuddike, der alle er lavet af guld med emalje og ædelstene.

Tak!
Vi siger stort tak til Liams.dk, der har gjort denne artikel mulig. Hos liams kan du blandt andet købe en lækker sebra dukkevogn.

Relaterede indlæg
Efterhånden findes der en del modeller af den kendte moccamaster. I det følgende får du en…
Står du og har et par grå bukser, men du kan ikke rigtig finde ud af hvad der passer bedst…
Det er altid dejligt at kunne koge sine æg, men der findes et utal af forskellige æggekoge…
I Danmark er vi både kendte og anerkendte for vores møbeldesign, der i mange år har vagt s…
Det har aldrig været lettere at koge æg, så de får den rette konsistent, end det er nu - e…
Der er stor forskel på prisen, når det kommer til kaffekværne, men hvor stor er forskellen…
Hos HelpNet giver vi dig nemt og hurtigt svaret. Har du ikke hørt om, hvad et par chinos e…