Hvad Er Nordisk Design?

D. 14.01.2020
Image: Canva

I Danmark er vi mere eller mindre kendt for en række ting. En af disse ting er vores design- og indretningsform. Vi er verdenskendte for vores nordiske design, eller danske design, der er kendetegnet med funktionalitet, kvalitet, enkelhed og rene linjer.

Hvad er nordisk design? Nordisk design er den designform, der kendetegner og gennemsyrer de skandinaviske hjem. Nordisk design bliver ofte sammenkoblet med, hvordan, og med hvad, vi indretter vores hjem, offentlige institutioner, kultur-destinationer og lignende.

Men hvad er det egentligt, der kendetegner nordisk design? Det vil vi forsøge at give et bud på herunder.

6 ting, der kendetegner nordisk design

1. Hvide vægge

Langt de fleste skandinaviske hjem er præget af hvide og rene vægge. Dog er det blevet mere populært at have enkelte vægge, der har en mere mørk og varm farve, der bryder den hvide facade. Men, hvid er stadig den klart mest udbredte farve, vi bruger til væggene i vores hjem.

2. Store vinduer

Nordisk design inkluderer som regel, at vi designer vores huse med meget store glaspartier. Især i nyere huse er dette tilfældet, hvor vi forsøger at få så meget lys ind som muligt, hvilket formentlig skyldes, at vi ikke ligefrem bliver overdynget med sollys året rundt.

3. Trægulve

I udlandet ser man ofte, at der benyttes tæpper og andre materialer til gulvene. I Danmark har langt de fleste trægulve, hvilket klart er en af de ting, der kendetegner nordisk design.

4. Pynte & nips

I nordisk design har vi masser af rene linjer og rå udtryk. Derfor er vi også enormt begejstrede for pyntegenstande og nips, der delvist bryder det rå look, og skaber en mere hyggelig og hjemlig stemning.

5. Klassiske møbler

Danmark er enormt kendt for dansk design, hvilket i høj grad skyldes de møbler, der kom frem tilbage i 1950’erne. Disse møbler fra vores ikoniske designere, eksempelvis Wegner, Arne Jacobsen og Poul Henningsen, findes stadig i store dele af danskernes hjem.

6. Rene linjer

Vi elsker og sværger til de rene linjer i nordisk design. Skal de rene linjer brydes, så må det helst kun være i form af kunst, billeder og plakater.

Tak for støtten
Vi sender et stort og hjerteligt tak til Wellvita, der har støttet i udarbejdelsen af denne artikel. Wellvita sælger en lang række sunde kosttilskud, der blandt andet indeholder Inulin.

Relaterede indlæg
Efterhånden findes der en del modeller af den kendte moccamaster. I det følgende får du en…
Står du og har et par grå bukser, men du kan ikke rigtig finde ud af hvad der passer bedst…
Det er altid dejligt at kunne koge sine æg, men der findes et utal af forskellige æggekoge…
I Danmark er vi både kendte og anerkendte for vores møbeldesign, der i mange år har vagt s…
Det har aldrig været lettere at koge æg, så de får den rette konsistent, end det er nu - e…
Der er stor forskel på prisen, når det kommer til kaffekværne, men hvor stor er forskellen…
Hos HelpNet giver vi dig nemt og hurtigt svaret. Har du ikke hørt om, hvad et par chinos e…